Rasinformatie

Karakter
De Australian Labradoodle is een intelligente, energieke, vrolijke, levenslustige, gracieuze en sociale hond. Een Labradoodle is goed te trainen en is zeer intelligent. Ze wil graag dienen en voor de baas werken. Deze honden voelen emoties goed aan en daarom worden ze ook vaak ingezet als hulphond. Ze zijn lief voor kinderen. Een Australian Labradoodle is zeer geschikt als familiehond. Australian Labradoodles zijn niet geschikt als waakhond. Als er vreemden in je huis rondlopen blaffen ze mogelijk wel, maar op het moment dat iemand echt je huis betreedt zullen ze hen vrolijk begroeten.

Hypo allergene vacht
De vacht van de Australian Labradoodle is hypo allergeen, ze roept geen of weinig allergische reacties op. De vacht verhaart niet en verspreidt geen onaangename luchtjes. Dit komt omdat de Australian Labradoodle geen ondervacht heeft. De haren zitten zo dicht op elkaar dat er bijna geen plek is voor huidschilfers. Mensen met een allergie kunnen om deze reden vaak wel tegen een Australian Labradoodle.

Er zijn drie vachtsoorten; curly, curly fleece en fleece. De curly vacht wordt geassocieerd met de minste allergische reacties.

De Australian Labradoodle komt voor in de kleuren goud, chocolade, rood, crème, café, lavendel, goud, caramel en zwart. Kleuren kunnen ook gecombineerd zijn, waardoor je de tweekleurige bonte Australian Labradoodle krijgt, de zogenaamde ‘parti colour’.

Kleuren

Schofthoogte
Er zijn Australian Labradoodles in drie verschillende formaten:
De mini: schofthoogte 35 – 42 cm en een gewicht tussen de 7 en 13 kilo
De medium: schofthoogte 43 – 52 cm en een gewicht tussen de 13 en 20 kilo
De standaard: schofthoogte 53 – 63 cm en een gewicht tussen de 23 en 30 kilo

Australian Labradoodle Formaat

Australian Labradoodle Formaat

Bouw
De Australian Labradoodle is sierlijk compact gebouwd en heeft een sabelstaart, hangende oren, grote ogen met lange wimpers met mooie lange krullende haren.

Kop en ogen
De kop is breed met welgevormde wenkbrauwen. Australian Labradoodles hebben grote expressieve ogen met lange wimpers. De ogen kunnen bruin, groen of amberkleurig zijn.

Reacties zijn gesloten.