Hieronder staan een aantal dingen waar u op kunt letten bij de verzorging van uw Australian Labradoodle.
Voeding
De meeste Australian Labradoodles zijn kieskeurig wat voeding betreft. Onze honden krijgen zowel vers vlees als brokken. Er zijn verschillende goede merken en uiteraard bent u vrij om te kiezen welke voeding het beste bij uw pup past. Let er wel op dat de voeding is aangepast aan de behoefte van uw hond en dat alle noodzakelijke voedingsstoffen aanwezig zijn.
Puppycursus
Een Australian Labradoodle is slim en leergierig en neemt kennis snel op. Iets nieuws hoeft vaak maar één keer verteld te worden. Het nadeel is dat ongewenst gedrag ook snel aangeleerd kan worden. Daarom is training belangrijk. Een Australian Labradoodle heeft een retrieverinstinct en is zacht van aard. Ze pakt spullen bijvoorbeeld zachtjes uit je handen of pakt je bij je arm. Dit is geen bijten, maar betekent dat ze je ergens mee naar toe wil nemen. Australian Labradoodles hebben uitdaging nodig! Het volgen van een puppycursus met uw jonge hond is van groot belang. Bij een cursus leert uw pup de basiscommando’s en tegelijkertijd bouwt u een goede relatie met uw pup op.
Beweging
Een Australian Labradoodle heeft per dag zeker anderhalf uur beweging nodig. Australian Labradoodles houden van zwemmen en sommige houden ook van gaten graven. Ze vermaken zich zowel binnen als buiten goed. Als de hond haar energie kwijt kan is ze thuis rustig. Als je jouw Australian Labradoodle tijd, aandacht, liefde (en eten) geeft krijg je er een geweldig maatje voor terug.
Vachtverzorging
De Australian Labradoodle heeft een curly of fleece vacht. Een curly vacht bestaat uit kleine krullen. Een fleecevacht is losser van structuur en komt voor als curly fleece of wavy fleece. De vacht moet regelmatig geborsteld en getrimd worden. Reken op een uur borstelen per week. Daarnaast heeft uw hond regelmatig een trimbeurt nodig. U kunt uw hond laten trimmen of een workshop volgen waarna u uw eigen hond kunt bijhouden. Als u met uw pup van een half jaar oud naar de trimsalon gaat kan uw pup alvast wennen. Met name het moment van overgang van de puppyvacht naar de volwassen vacht is belangrijk, omdat dan de kans op klitten het grootst is. Denkt u er ook aan dat de oren, ogen en nagels regelmatig verzorgd moeten worden.
Medische zorg
Uw hond heeft ook medische zorg nodig. Voor het ontwormen en de inentingen gaat u waarschijnlijk al naar de dierenarts. Naast deze standaardkosten kan het zo zijn dat er onverwachte medische kosten om de hoek komen kijken.